Täna algab rannajalgpalliturniiriga ekstreemspordifestival Bash. VLND elab sellele ja kõikidele teistele Bashi tegevustele kogu täiega kaasa. Selleks, et teid kõiki ekstreemspordilainele viia, tegime häääääästi lühikesed lood kolme Viljandi tegijaga. Täna on käes kolmanda sportlase, Silver Sooniku kord.  Selleks, et sõnade asemel tegusid näha, tasub nädalavahetus broneerida ja Viljandi lauluväljakule tulla! Sooniku näol on tegemist ühe Viljandi kõigi aegade parima BMX-ratturiga, keda on läbi karjääri külastanud väiksemad ja suuremad vigastused, kuid mees on enesekindel ja lubab Bashile tulla tugevana.  Head lugemist!

Oled läbi ajaloo korduvalt kimpus olnud erinevate vigastustega. Kuidas praegu seis on, kõik on okei? Kuidas vorm on?
Vigastusi on olnud palju. Need juhtuvad siis, kui kaob ära ohutunne. Aga nüüdseks olen võtnud asja kergemalt. Praegu võib öelda, et on enam-vähem, eks ratta seljas on mõnevõrra enesekindlust vähem.
Üldiselt öeldakse Viljandis, et aastaring on folgist folgini. Kas ekstreemsportlastel käib elu Bashist Bashini?
Ma võin öelda küll, et käib Bashist Bashini, sest kohe kui võistlus läbi, ootad, et tuleks uus Bash!
Kuidas selleaastane park esmapilgul tundub?
Esmapilgul võin öelda, et tundub sama hea, kõik saan teada siis, kui ma seal juba sõita saan. Siiani paistab aga olevat hea park. Striidi poolt on mõnusalt palju.
Mis on kõige kõvema tasemega trikk, mida Bashil püüdma lähed? Või kui otsustanud ei ole, siis lihtsalt mis on kõike võimsam trikk, mida oskad?
Ma proovin trikid, mida ma oskan, ära maanduda ja näidata puhast sõitu. Ma arvan, et kõige kõvem trikk oleks mingi tranfser ehk suur hüpe kuskilt teisse hüppesse.

 

Kes tänavuse Bashi BMXi kinni paneb? Mis eesmärk endal on?

Panustan ikka oma meestele ehk Andres Lainevoolule, aga favoriit on kindlasti ka Viktor Kronsberg Lätist. Enda eesmärk on pürgida finaali, sest iga aastaga on konkurents suurem ja kõik arenevad.

 

Miks peaks üks viljandlane Bashi vaatama tulema?

Bash on parim üritus Viljandis ja kui võrrelda ka teiste üritustega mujal, on Bash absoluutselt parim. Ja muidugi tuleb omadele tulla kaasa elama, tuleb VINGE üritus!

 

 

Tsekka lähemalt- www.bash.ee